
Blog
100cznia – przestrzeń kontenerowa na gdańskiej stoczni
Kontenery modułowe to sposób na stworzenie w krótkim czasie bezpiecznej i funkcjonalnej przestrzeni, która może służyć jako strefa kulturowa. Dowód? 100cznia – kontenerowe miasteczko zlokalizowane w Stoczni Gdańskiej, które stało się kultowym miejscem rozrywki dla wielu mieszkańców Trójmiasta. Podobne przedsięwzięcia przyjęły się już w wielu innych miastach Europy. Gastronomiczno –...
Zastosowanie i cechy kontenerów sanitarnych
Niezależnie od tego, czy jesteś organizatorem eventów plenerowych, deweloperem czy osobą, która buduje dla siebie dom i zatrudnia ekipę specjalistów – masz obowiązek zapewnienia pracownikom lub uczestnikom imprez plenerowych właściwych warunków, które pozwolą na normalne funkcjonowanie w czasie przebywania w takich miejscach. Mowa tu przede wszystkim o zapleczu sanitarnym –...
Stadion 974 – stadion z kontenerów wzniesiony w Katarze na MŚ 2022
Specjalnie w celu organizacji pucharu świata w Katarze ma powstać niezwykły stadion o nazwie “947”. Dlaczego niezwykły? Bo zbudowany z kontenerów, które normalnie służą do przewozów intermodalnych. Obiekt ma stanąć w dzielnicy Ras Abu Aboud w miejscowości Doha, ale nie musi być z nią mocno związany, gdyż cała jego konstrukcja...
Modular System zwiększa zaangażowanie w ramach nowej umowy z SPR Wisła Płock
Nowoczesny biznes wymaga zrównoważonego rozwoju, również w zakresie społecznej odpowiedzialności. Wspieranie lokalnego klubu z tak bogatą w sukcesy historią, jest jednym z głównych kierunków rozwoju i budowania wartości marki Modular System na rynku polskim oraz europejskim. Otwieramy trzeci sezon współpracy, w którym zawodnicy SPR Wisła Płock wybiegną w koszulkach z...
Jakie elementy wpływają na estetykę i bezpieczeństwo budynków kontenerowych?
W ostatnich latach na popularności zyskują budynki kontenerowe. Są coraz częściej wykorzystywane do tworzenia biur, przestrzeni sanitarnych, wojskowych, a nawet mieszkalnych.
Restauracja w kontenerze czyli nietypowe oblicza gastronomii
Każdego roku otwiera się coraz więcej lokali gastronomicznych. Restauratorzy decydują się na oferowanie Polakom jedzenia inspirowanego kuchniami z całego świata.
